Overizicht van alle routes

Zeilen op de waddenzee naar het het Amsteldiep

Het Amsteldiep op de waddenzee is een van de mooiere dagtochten om heen te zeilen. Hier kan je goed ankeren in de 3 meter diepe geul maar ook prima droogvallen met een platbodem of een kimkieler. Het wad komt hier vanzelf naar je toe bij laag water, langzaam verschijnen er overal droogvallende platen. Een mooie wandeling, de geluiden van de bodem en de dieren die daar leven geven je helemaal het Wad gevoel. Misschien zijn er wel zeehonden.

Lees verder...

Zeilen op de waddenzee: Kornwerderzand - Vlieland

vlieland_duinen_zee

Vlieland is een leuke bestemming. Het is een mooi eiland. Eenmaal in de haven is het strand om de hoek. Het centrum is 5~10 min lopen. In het hoogseizoen kan het wel druk zijn in de haven. 

Lees verder...

Sonnevis

Van Westeinderplassen naar Opeinden via Haarlem Noordzeekanaal IJsselmeer

Lees verder...

Roompot Marina - Lowestoft - Makkum

2011_081601052011_08160111P8150019P8160041P8170046

Zeilen naar Lowestoft

Lowestoft is een bekende haven onder de Nederlandse zeilers. Een eerste zeiltocht naar Engeland heeft vaak als bestemming Lowestoft. De "Lowestoft haven Marina" is namelijk in bijna in alle weersomstandigheden goed binnen te varen. Bij een Zuid westen wind kunnen de golven wel door de bank heen rollen wat het binnen varen van de havenmond lastig maakt. In de haven liggen drijfsteigers. Hierdoor hoeft er geen rekening te worden gehouden met eb en vloed. 

Voor het aanlopen van Lowestoft zijn nieuwe waterkaarten belangrijk. De zandbanken net uit de kust zijn aan verandering onderhevig. De betonning is wel duidelijk en in het donker verlicht. 

Voor de havenmond loopt een stevige stroming door de eb en vloedstroom. Bij het binnenvaren is het lastig de haven in te kijken en de ingang is smal. Op de pier staat een verkeerslicht. 3x rood betekend dat de beroepsvaart voorrang heeft en er gewacht moet worden. Staat het licht op groen-wit-groen dan mag er ingevaren worden. Dit alleen na toestemming via de marifoon. 

Op visitmyharbour staat een online waterkaart van de haven monding en een aantal foto's van het plaatsje.
link: Lowestoft waterkaart 

De getijde tabel voor lowestoft is op Windguru terug te vinden. Hier wordt een tabel weergegeven gebaseerd op de gegevens van xtide. Let op de waarschuwingen.
link: Getijde tabel Lowestoft 

Op pol.ac.uk staat ook een getijde overzicht voor Lowestoft voor de komende 28 dagen. Met grafiekje. 
link: http://www.pol.ac.uk/ntslf/tides/?port=0024 

 

Lees verder...

WILMA@HJVANMILL.NL

Makkum Vlieland Cuxhaven Brunsbuttel Rensburg Kiel Sunderborg

Lees verder...

Copyright © 2012. All Rights Reserved.