Online waterkaarten

De 1800-series kaarten zijn online gratis te bekijken. Deze kaarten worden up to date gehouden door Dienst der Hydrografie. Deze kaarten kunnen in de watersport winkel of online webshop besteld worden. Maar dit kan ook anders.

Lees verder...

Waterkaart updaten met BaZ

Een gekochte zeekaart of een 1800 serie kaart blijft niet up-to-date. De "Dienst der Hydrografie" publiceert daarom Berichten aan Zeevarende.

In deze berichten staan correcties op de kaarten. Wekelijks wordt er een update uitgegeven, deze zijn te vinden op www.defensie.nl Met deze berichten kan de kaart worden aangepast.

Voor de 1800-serie waterkaarten zijn er ook digitale updates te vinden van de BaZ teksten. Deze zijn te downloaden op emarine.eu . Met deze bestanden kan een digitale kaart in een navigatieprogramma worden bijgewerkt.

Daar wordt ook een digitale interactieve online waterkaart gehost met alle alle BaZ voor de 1800 serie TIP! Door vaak genoeg te vergroten in deze kaart wordt de 1800-serie waterkaarten geladen(online waterkaart). Let op kies hiervoor wel de satelliet weergaven.

Link to the interactive online waterkaart 

Lees verder...

Werkzaamheden op en rond het water

De rijkswaterstaat houdt netjes bij welke vaarweg werkzaamheden er zijn en gepland staan. Deze zijn terug te vinden op een online map. 

Door op een uitroep teken te klikken in de interactieve vaarwegen kaart is te zien welke werkzaamheden er plaatsvinden. 

Website : Geoservice van rijkswaterstaat

Hieronder staat de kaart live. 

 

Dit is de link naar alleen dit frame Geoservice van rijkswaterstaat iframe. Dit frame laad sneller op bv. de pda.

Actuele wind en watergegevens voor de mobiel

Tijdens de zeilvakantie is het handig om actuele wind en watergegevens te hebben. Er zijn verschillende website´s speciaal gemaakt voor de mobiel, pda en ipad. Hierop kan bijvoorbeeld de waterstand worden opgevraagd. Deze website´s laden veel sneller doordat er weinig plaatjes opstaan. Het is handig om de links alvast in de favorieten te zetten. Er is wel een internetverbinding of data abbonement nodig.

Website van Rijkswaterstaat

Actuele watergegevens zijn te vinden op http://www.rws.nl/mobi/ Op deze site staan actuele meetgegevens van de Rijkswaterstaat. 

Buienradar

Volgens mij kijkt iedereen wel is op buienradar. Even snel kijken of er regen komt en hoe hard het waait. Buienradar heeft ook een link voor op de mobiel. Dit is http://buienradar.mobi/ De windsnelheid is te vinden door op meer te klikken en dan op wind.

Knmi

Ik heb geen link naar de knmi site kunnen vinden die geschikt is voor de mobiel. Wel is het mogelijk om bepaalde delen van de site te bekijken. Met http://www.knmi.nl/short_term_morgen2_radar.html kan je in een overzicht de voorspellingen voor de volgende dag bekijken. Zie hieronder.

 

Copyright © 2012. All Rights Reserved.